Chantal de Wolde – Dansende Dino

Humor speelt een belangrijke rol in het werk van Chantal de Wolde. Ze zaait op die manier graag verwarring met haar creaties. De Dansende Dino heeft ze echter wat tragiek meegegeven. Ze koos ervoor in een loods bij Van Bodegraven te werken aan haar dino. “Er was een wisselwerking tussen mij en de werknemers: zij hebben ervaren hoe een kunstwerk ontstaat, ik heb ondersteuning gekregen met kennis van techniek.” (uit: From The Heart – Ilse Breget)

Het sculptuur van onze ‘artist in residence’ Chantal de Wolde spreekt eigenlijk voor zich. Een kleurrijke dinosaurus met een pyramidevormige kop, beschubt in een stalen harnas maakt een vrolijke indruk.

Een hypnotiserend geheel van in horizontale richtingen bewegende draadjes met knoopjes in verschillende kleuren en in verschillende snelheden zorgen inderdaad voor eenzelfde beleving als het kijken uit het raam tijdens een treinreis. Vriendelijk begeleidt door een subtiel geluid maakt “Heen en Terug” een zeer intrigerend werk. De elektromotor die dit alles aandrijft is de enige uit deze collectie die gewoon op 220V draait.